Premsa escrita

fotos juan miguel morales (10) rdc

Pere Pons, Enderrock: “Quan hi ha veus que clamen per la renovació de l’escena de la cançó del nostre país, un es pregunta quan arribarà el dia en que algú escolti amb la voluntat de sentir i otorgar la difussió que es mereix a un autor i un intèrpret de l’alçada d’un campanar como és Xavier Baró. Amb l’inspiració sempre aprop de l’abisme, Baró ha tornat a firmar un d’aquests treballs de primera referència que s’han de guardar sota set claus.”

Nando Cruz. El Periódico: “El trobador lleidatà redimensiona el concepte d’ambició artística. Ja no grava discos, sinó que et  trasllada a una altra dimensió, a una altra època, amb versos i instrumentacions que floten a dos pams de terra. Aquests temes apunten a una vida més alta”

Donat Putx.  La Vanguardia: “Cançons del Temps de Destrals: un treball excel·lent, de vers esmolat, aspre i càlid alhora, que hem de comptar entre els millors de la discografia catalana del nostre segle”

Josep Vicent Frechina, Revista Caramella: “Cada nou treball que publica Xavier Baró significa un salt endavant tan substancial en la depuració del seu fascinant univers estètic que el situa, indefectiblement, com a colofó provissional de la seua carrera musical atípica i desparionada. Això ocorre, una vegada més, amb La Màgica Olivera, un treball inesgotable, desconcertant en la seua bellesa, on el cantautor d’Almacelles aconsegueix una identificació inaudita amb les foscors més impenetrables del cançoner tradicional. Ningú no ho havia fet abans amb aquesta clarividència.” 

P. Pons, AVUI: “Porta en el seu sarró les paraules dels bards d’altres contrades. Blake, Rimbaud, Verdaguer, Marçal, Papasseit, reviuen en l’essència de les cançons de Xavier Baró.”

Jordi Martí, Revista Sons de la Mediterrània:  “Si estimes el sol i la lluna i els camins de terra i els indis de veritat, si estàs cansat d’escoltar suposats artistes que no tenen res a dir opinant de qüestions que no coneixen, enfila el camí de Ponent, i busca-hi a Xavier Baró.”

Javier de Castro. EFEME: “Un disco para gozar a flor de piel de la sensibilidad poética de este creador irrepetible (…) El resultado en conjunto de esta colección, con canciones como “Miro amb els meus ulls”, “Submergit en el riu”, “Una nit als aiguamolls” o “El mag de l’envelat”, en sus dos versiones vocal e instrumental, es de una belleza suprema. Atención también a su labor de compositor de música para un poema de Jacinto Verdaguer –“Vora la mar”– y la de versionista inverosímil para conseguir extraer del “Ora, Catalina” de Pau Riba, matices y texturas insospechadas (…) Visto lo visto y oído lo oído, un auténtico disfrute.” 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: